Marije Meerstadt – lalaland  In onze gedigitaliseerde ‘now you’re hot, now you’re not’ prestatiemaatschappij staan we constant AAN.

Lees meer

Claudia Berndsen – dwarsliggers rotterdam Het staat mij niet aan dat we worden klaargestoomd om zoveel mogelijk geld te verdienen, de koppen in het zand worden gestoken en wie het hardst roept, wint. Ik mis originaliteit, transparantie en creativiteit.

Lees meer

Robin Vonhof – het duistere pad  Bij een horrorfilm kan ik alles vergeten en word ik helemaal meegenomen in de beleving.

Lees meer

Riwka Furth – het borstmuseum  Drie jaar geleden ben ik behandeld voor borstkanker. Het is mij duidelijk geworden dat het hebben van slechts één borst gezien wordt als een imperfectie, terwijl ik het juist zie als een perfecte overwinning op deze nare ziekte.

Lees meer

Merle Hondeveld – Terugkeer  Kleding communiceert een identiteit, kleding IS het verhaal van ons leven. Maar wat als je komt te overlijden, wat gebeurt er dan met die identiteit?

Lees meer

Maud van Wijlick – ik zie ik zie wat jij niet ziet  Op mijn 22e raakte ik in een depressie. Ik dacht dat ik de enige was omdat ik het bij anderen niet zag.

Lees meer

Valerie van der Wilden – fancy toilets  Hospitality is mijn fascinatie, daarom bestudeer ik vol bewondering horecaconcepten. Toiletten zijn steevast het ondergeschoven kindje.

Lees meer

Floor van Gils – Linda Shop – Leegstand in panden van de binnenstad van grote steden is in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.

Lees meer

Vibeke Brugge – Essentreasure inside outside – Vanuit een fascinatie voor het ontspullen is onderzocht welke rol kampeerbenodigdheden daarin zouden kunnen spelen. Immers, je neemt Alleen de essentiële spullen mee als je gaat kamperen. Zou je met deze spullen ook je huis in kunnen richten.

Lees meer

Sterre van der Zwan / Avonden aan zee – Een textiellijn ontworpen voor de HEMA, bestaande uit een tafelkleed en servetten voor de werkende mens. Met ‘Avonden aan zee’ voor de HEMA, wordt een avondritueel aan tafel gecreëerd en sluit je de dag ontspannen af.

Lees meer

Mireille Woortman/ De Cover-up Collection – is een conceptueel ontwerp voor Droog Design. De collectie bestaat uit vier gepersonifieerde lijkwaden die tijdens het leven als doodgewone woonobjecten gebruikt kunnen worden.

Lees meer

Liza Wassenaar/ Rekken en strekken – is een concept om de raamprostitutie op de Amsterdamse Wallen te herdefiniëren.

Lees meer

Marieke Velthuis / MEESTERS BLAUW –  is een serie van vijf keramieken borden ontwikkeld voor
de winkel van het RIJKSMUSEUM.

Lees meer

Tara Burema / DICHT OP DE HUID – is een nieuwe verflijn voor SIGMA bestaande uit 3 collecties.

Lees meer

Eva Lindfors / THE NEW LUXURY – Een tafellamp die connectie en ontdekking bevordert door tijdelijk de afleiding van internet en social media te verwijderen.

Lees meer

Wieke Harting / SLA-TJE – is de kleine broer van SLA. Het is een lokaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd waar ze spelenderwijs leren over (seizoens-)producten.

Lees meer

Jasmijn Boots / EVENUIT- Evenuit is een offline ruimte voor NRC Next. Een ruimte om je terug te trekken uit de digitale wereld. 

Lees meer

Marry Broersen / KOOP WAAR – is ontwikkeld voor WAAR. In tegenstelling tot Waars duurzame
cadeauwinkels met een breed assortiment, wordt in deze winkel gefocust op 1
product.

Lees meer

Michiel Helmond / Manipulate your Habitat –  is een collectie roomdividers ontwikkeld voor Habitat.

Lees meer